Home » Wintersport-Tips » Corona nieuwsupdate skigebieden

 

Do 24.09-2020

Geen Apres ski in 2020/2021

Kanselier Sebastien Kurz heeft een après-skiverbod afgekondigd

 

 

via Skiinformatie.nl

 

DI 22.09.20 | 13.40 uur: 
Het reisadvies voor veel Franse regio’s is aangescherpt van code geel naar code oranje.
Vandaag is daar onder andere het departement Isère bijgekomen, waar de bekende skigebieden Les 2 Alpes en Alpe d’Huez te vinden zijn.
Ook de Pyreneeën staan op oranje, hetzelfde geldt voor een groot gebied rondom Lyon. 
Een compleet overzicht van de reisadviezen kun je hier bekijken.

 

DI 22.09.20 | 11.30 uur: 

Naar aanleiding van de toenemende coronabesmettingen, hebben de Oostenrijkse deelstaten Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland besloten de avondklok voor de gastronomie te vervroegen naar 22.00 uur.
Eerst mochten zij tot 01.00 uur openblijven, nu nog maar tot 22.00 uur.

 

Vrij 18.09.20 | 17.20 uur:

De maatregelen werden gisteren in de persconferentie van de bondskanselier Kurz, vicekanselier Kogler, gezondheidsminister Anschober en minister van Binnenlandse Zaken Nehammer aangekondigd.

De drie belangrijkste punten zijn als volgt:

  • Bij alle privéfeesten en -bijeenkomsten mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn. In de eigen woning geldt dit als advies. Begrafenissen en religieuze bijeenkomsten zijn uitgesloten van deze regel, bruiloften en andere festiviteiten niet.
  • In de horeca mogen maximaal tien personen aan één tafel zitten.
    Eten en drinken mag enkel op de zitplaats, niet aan de bar. Ook voor besloten feesten geldt een maximale eindtijd van 01.00 uur.
  • Mondkapjes moeten vanaf maandag ook buiten gedragen worden op markten en beurzen.
    In de horeca geldt de mondkapjesplicht ook voor de gasten.
    Enkel als zij aan hun tafel zitten mogen de mondkapjes af.

 

Après-ski met mondkapjes

Als deze regels blijven gelden tot in de winter, moet je ook in de après-ski een mondkapje dragen.
Aan je eigen tafel mag je dan het mondkapje afdoen.
Dat wordt dan een andere après-ski belevenis dan we gewend zijn, maar dat bleek ook al eerder uit de woorden van de bondskanselier.

 

WO 02.09.20 | 14.20 uur: 
Vandaag kwam de Oostenrijkse ministerraad voor het eerst samen na de zomerpauze. In de persconferentie daarna sprak de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz over de huidige situatie én aankomende winter. Daarin benoemde hij onder andere de après-ski. Die is dit jaar anders dan we gewend zijn. Lees hier meer.

WO 02.09.20 | 09.30 uur: 
De coronamaatregelen van Ski Juwel zijn bekend voor aankomende winter. Daarnaast heeft de Hintertuxer Gletscher heeft laten weten waar je deze herfst en winter rekening mee moet houden.

 

DI 01.09.20 | 12.00 uur: 
De Lucerne 2021 Winter Universiade die in januari zou plaatsvinden, is geannuleerd. Dat heeft de FISU (Internationale Universiteitssport vereniging) samen met de organisatie en Swiss University Sports besloten. Op het moment wordt er gekeken naar een nieuwe datum.

DI 01.09.20 | 09.15 uur: 
Een après-ski bar in het Zillertal heeft het idee om skipassen in te zetten als ticket voor de après-ski. Onder andere om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken.

DI 01.09.20 | 08.55 uur: 
Een aantal Zwitserse skigebieden heeft bekendgemaakt wat er met een reeds aangekochte skipas gebeurt bij een eventuele nieuwe lockdown. Lees hier meer.

DI 01.09.20 | 08.30 uur: 
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft de coronamaatregelen voor skiseizoen 20/21 bekendgemaakt. Bekijk ze hier.

 

MA 31.08.20 | 15.45 uur: 
Het Österreichische Skischulverband heeft vandaag de aanbevelingen voor de coronamaatregelen voor skischolen bekendgemaakt. Deze liggen nu ter goedkeuring bij de overheid. Waar je ongeveer rekening mee moet houden lees je hier.

Afwachten

Het blijft nu even afwachten totdat de après-ski bars openen om te zien welke maatregelen daadwerkelijk getroffen worden. Ideeën zijn er in ieder geval voldoende. Ik kijk in ieder geval weer uit naar een heerlijk biertje na de skidag.

 

 

 

 

Snowblades, Big-Foots, nu online kopen bij Funblades te Zeist