Home » Wintersport-Tips » Corona nieuwsupdate skigebieden

LIVEBLOG -
Wintersport 2021
Deze maatregelen zijn tot nu toe bekend:

Het wintersportseizoen staat voor de deur, maar er heerst veel onzekerheid. Kunnen we dit seizoen op wintersport? En zo ja, welke maatregelen kunnen we verwachten?
Langzamerhand komen er antwoorden van verschillende wintersportgebieden. Natuurlijk houden wij jou graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 
Wat kun je verwachten?

Het is logisch dat jij als fanatiek wintersporter ontzettend veel vragen hebt met betrekking tot het komende seizoen. Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië zijn sinds kort weer open voor toeristen. Toch is het lastig om duidelijkheid te scheppen, want de ontwikkelingen gaan razendsnel en de maatregelen verschillen per land en gebied. Zodra er updates bekend zijn, melden wij dat op deze plek.

 

 

Oostenrijk

 

MA 01-02-21 | 19.00 uur:

Oostenrijk gaat vanaf 8 februari een aantal versoepelingen doorvoeren. Zo mogen kappers weer open, maar een afspraak mag alleen plaatsvinden met een negatief testresultaat dat niet ouder is dan 48 uur. Ook scholen en winkels mogen weer open. In alle winkels is het dragen van een FFP2-masker verplicht. Wel blijft de avondklok tussen 20.00 en 06.00 uur van kracht. Over twee weken wordt er gekeken naar of er meer versoepelingen kunnen worden doorgevoerd.

 

ZA 30-01-21 | 12.00 uur:

In het Oostenrijkse St. Anton zijn 96 personen beboet vanwege het illegaal overnachten en het overtreden van de coronaregels. Ze kunnen fikse boetes verwachten.

 

VR 29-01-21 | 08.00 uur:

Gouverneur Arno Kompatscher heeft de nieuwe coronamaatregelen die aanstaande zondag in Zuid-Tirol ingaan, gisteravond ondertekend. In deze nieuwe verordening staat dat bars en restaurants van 31 januari tot 15 februari gesloten moeten blijven. Afhaal blijft toegestaan tussen 05.00 en 22.00 uur. Ook raadt hij het aan vanaf nu een FFP2-masker te dragen.

WO 27-01-21 | 07.45 uur:

Omdat het aantal coronabesmettingen in Zuid-Tirol flink oploopt, worden de maatregelen daar weer aangescherpt. Morgen tekent gouverneur Arno Kompatscher een verordening waarin staat dat bars en restaurants vanaf zondag weer moeten sluiten. Daarnaast raadt hij aan vanaf nu een FFP2-masker te dragen.

MA 25-01-21 | 08.05 uur:

In Duitsland is het verplicht een FFP2-masker te dragen in het openbaar vervoer en in winkels.

MA 25-01-21 | 08.00 uur:

Vanaf vandaag is het dragen van een FFP2-masker in Oostenrijk ook verplicht in het openbaar vervoer, in winkels bij dienstverlenende bedrijven als autobedrijven en in dokterspraktijken. Deze regel geldt voor iedereen vanaf 14 jaar. Daarnaast geldt er voortaan een minimum afstand van 2 meter voor iedereen die niet tot hetzelfde huishouden behoort.

  

Zwitserland

Het reisadvies in Zwitserland is veranderd naar code oranje. Dit houdt in: enkel reizen wanneer dit noodzakelijk is. Let op: de situatie kan plotseling veranderen. De maatregelen in Zwitserland zijn onlangs opnieuw aangescherpt. Volg hier het reisadvies van Nederlandwereldwijd.
Om 23.00 moet alle horeca sluiten.
Er geldt een verbod op bijenkomsten van meer dan 50 personen.
Er geldt een mondkapjesplicht in winkels, restaurants en voetgangersgebieden.

Een overzicht van updates en maatregelen vanuit de Zwitserse overheid vind je hier.

Fideriser Heuberge, Graubünden

Het kleine wintersportgebied Fideriser Heuberge in Graubünden heeft onlangs bekend gemaakt komend seizoen gesloten te blijven. Volgens de regio ligt het niet binnen de capaciteit om te kunnen voldoen aan de veiligheidsmaatregelen en tegelijkertijd rendabel te blijven.

Let op: De maatregelen kunnen (plotseling) veranderen, onze updates betreffen daarom ook geen leidend advies. De laatste updates van het gebied vind je hier.

Zermatt

Je kunt in het gebied rekenen op verschillende maatregelen en richtlijnen. Bij overtreding van de regels volgt er een blokkering van de skipas. Houd de regels dus nauwlettend in de gaten!
Het dragen van mond- en neusbescherming in alle gondels, cabineliften en in het OV is verplicht.
Je dient minimaal 2 meter afstand te houden van mensen die niet tot jouw huishouden behoren.
Er mogen maximaal 4 personen aan tafel zitten, met kinderen als uitzondering.
Après-ski zal niet in de gebruikelijke vorm plaatsvinden. In horecagelegenheden mag je enkel zittend aan tafel eten en drinken.
Er zullen in het gebied voldoende middelen aanwezig zijn om te desinfecteren.Frankrijk

Het reisadvies van Frankrijk is aangepast naar code oranje. Hier geldt: enkel reizen als het noodzakelijk is. Het land heeft opnieuw een verlenging van de noodsituatie afgekondigd, dit geldt (op dit moment) tot ten minste 1 december 2020. Skigebieden die reeds waren geopend, zullen opnieuw sluiten. De gebieden die op korte termijn zouden openen, stellen de seizoensopening uit.

Na verblijf in een oranje gebied ben je verplicht om na thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. In de gele gebieden geldt doorgaans: een minimale afstand van 1 meter is verplicht, evenals het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes. Volg hier het reisadvies van Nederlandwereldwijd.

Een overzicht van updates en maatregelen vanuit de Franse overheid vind je hier.

Duitsland

Het reisadvies is van Duitsland is over het algemeen code geel, wat inhoudt dat reizen naar het land is toegestaan, maar er wel veiligheidsrisico’s en maatregelen aan verbonden zijn. Onlangs is het reisadvies voor bepaalde steden aangepast naar code oranje. Dit gaat om de steden Belijn, Fankfut, Bremen, Düsseldorf, München, Keulen, Aken, Essen, Stuttgart en Mannheim. Het kan voorkomen dat symptomen aan de grensovergang worden gecontroleerd. Let op: er gelden verschillende regels per deelstaat die plotseling kunnen veranderen. Deze vind je hier terug.

Volg hier het reisadvies van Nederlandwereldwijd.
Italië

Het reisadvies van het land is aangepast naar oranje. Dit houdt in: reis alleen naar het land als het noodzakelijk is. Wie zich niet aan de regels en maatregelen houdt, riskeert een boete. De skigebieden in Italië zijn tot 24 november dicht tot nader besluit. Volg hier het reisadvies van Nederlandwereldwijd.


Tsjechië

Het reisadvies van Tsjechië staat op oranje, wat inhoudt dat enkel noodzakelijkek reizen van en naar het land zijn toegestaan. Reis je toch naar het land, dan moet je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine.

Let op: er gelden regels die plotseling kunnen veranderen. Volg hier het reisadvies van Nederlandwereldwijd.

 

 

 

Snowblades, Big-Foots, nu online kopen bij Funblades te Zeist