Alles op voorraad, gratis verzending !

Snowblades, de historie 

 

 

 


 

 

De geschiedenis van snowblades, ook wel bekend als miniski's, begint in de jaren 1990. Het concept van kortere ski's ontstond als een alternatief voor de traditionele lange ski's, met als doel meer wendbaarheid en controle te bieden op de pistes.

In 1995 introduceerde het Franse bedrijf Salomon de eerste commercieel geproduceerde snowblades, genaamd "Salomon Snowblades." Deze korte ski's hadden een lengte van ongeveer 75-100 cm en waren voorzien van geïntegreerde bindingsystemen die lijken op die van skates. Ze waren ontworpen om eenvoudig te gebruiken en waren vooral populair bij beginners en freestyle skiërs die graag tricks en sprongen wilden uitvoeren.

Na de introductie van Salomon Snowblades, begonnen andere skimerken al snel hun eigen versies van snowblades op de markt te brengen. De populariteit van snowblades groeide gestaag, vooral onder skiërs die op zoek waren naar een nieuwe en spannende ervaring op de pistes.

In de loop der jaren heeft de technologie achter snowblades zich verder ontwikkeld, waarbij materialen en constructiemethoden zijn verbeterd om de prestaties te optimaliseren. Moderne snowblades hebben geavanceerde bindingssystemen, betere kantengrip en zijn gemaakt van duurzame en lichtgewicht materialen.

De evolutie van snowblades heeft ook geleid tot de opkomst van specifieke snowblade-disciplines, zoals snowblade-carving, freestyle snowblading en freeride snowblading. Deze disciplines hebben de aantrekkingskracht van snowblades vergroot onder skiërs van alle niveaus.

Tegenwoordig worden snowblades nog steeds veel gebruikt en zijn ze een populaire keuze voor skiërs die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende ervaring op de pistes. Hun compacte formaat en wendbaarheid maken ze ideaal voor freestyle- en freeride-activiteiten, waardoor skiërs van alle niveaus kunnen genieten van de unieke sensatie van snowbladen.

 

 

 

 

 

Snowblades, Big-Foots, nu online kopen bij Funblades te Zeist