Snowblades, de historie 

 

 

 


 

 

De geschiedenis van snowblades begint in de late jaren 90, toen korte ski's met een lengte van ongeveer 90 cm voor het eerst werden geïntroduceerd als een alternatief voor traditionele langere ski's. Deze kortere ski's, die ook wel bekendstaan als "skiblades", werden al snel populair bij skiërs die op zoek waren naar een andere ervaring op de piste.

De oorsprong van snowblades kan worden herleid tot de ontwikkeling van korte carving ski's, die een revolutie teweegbrachten in de skiwereld door skiërs in staat te stellen scherpere bochten te maken en meer wendbaarheid te ervaren. Snowblades, met hun korte lengte en brede vorm, bouwden voort op deze ontwikkeling en boden skiërs een geheel nieuwe manier om van de berg af te gaan.

Hoewel de populariteit van snowblades in de begindagen enigszins gemengd was, groeide de vraag naar deze kortere ski's gestaag. Skifabrikanten begonnen met het produceren van speciale snowblades die waren ontworpen om te voldoen aan de behoeften van skiërs die op zoek waren naar wendbaarheid, snelheid en plezier op de piste. Snowblade ontwerpen evolueerden om te voorzien in variërende vaardigheidsniveaus en rijstijlen, waardoor de populariteit van deze korte ski's verder toenam.

Naarmate snowblades steeds meer erkenning kregen, begonnen skigebieden en skischolen ze op te nemen in hun verhuur- en lesprogramma's. Dit leidde tot een bredere acceptatie en populariteit van snowblades, vooral onder beginnende skiërs en degenen die op zoek waren naar een meer speelse en minder veeleisende ski-ervaring.

Tegenwoordig zijn snowblades een gevestigd onderdeel van de wintersportwereld en worden ze gebruikt door een breed scala aan skiërs, van beginners tot gevorderden. De vooruitgang in technologie heeft geleid tot verbeterde ontwerpen en materialen, waardoor snowblades steeds beter presteren in diverse omstandigheden. Bovendien hebben snowblades ook de aandacht getrokken van freestyleskiërs die deze korte ski's zijn gaan gebruiken voor trucs en stunts in het terreinpark.

Hoewel snowblades aanvankelijk enige scepsis teweegbrachten binnen de skiwereld, hebben ze zich nu gevestigd als een legitieme en populaire optie voor skiërs die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende ervaring op de piste.

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot hun oorsprong in de jaren 90, hebben snowblades een blijvende impact gehad op de manier waarop mensen genieten van het skiën en hebben ze een unieke plaats veroverd binnen de brede context van de wintersport.

 

 

 

Snowblades, Big-Foots, nu online kopen bij Funblades te Zeist