WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK OM JE SKIBINDINGEN GOED AF TE STELLEN?

 

Om skibindingen juist af te stellen is het belangrijk om de op jou van toepassing zijnde DIN-waarde te weten.

Onderstaande gegevens zijn daarom noodzakelijk om de ski goed en veilig af te stellen:

1.Lichaamsgewicht in kg
2.
Type skiër (Sportief, rustig, snel etc.)
3.
Schoenzool lengte skischoen in mm

Waar kan ik de maat van mijn schoenzool vinden voor de bindingen, kijk eens onderstaand kort filmpje, en het wordt een stuk duidelijker !!

 

Lengte van de zool van uw skischoen

De lengte van de zool van uw skischoen is de werkelijke lengte van uw skischoen, in millimeters. Dit is het nummer dat onze skitechnici zullen gebruiken om uw bindingen te monteren. Hoewel u nog steeds een laatste aanpassing nodig heeft voordat u kunt skiën, is het absoluut noodzakelijk dat u ons de lengte van uw schoenzool geeft als u wilt dat wij uw ski's voorgemonteerd met uw bindingen opsturen.

 

Waar vind je het?

Het vinden van uw zoolmaat is eenvoudig. Op uw skischoen staat een 3-cijferig nummer op de buiten- of binnenhak van een of beide laarzen. Houd er rekening mee dat er geen cijfers achter de komma mogen staan (bijv. 28,5). Als het getal dat je ziet één cijfer achter de komma heeft, dan kijk je waarschijnlijk naar de grootte van je Mondo-steek, die niet nauwkeurig genoeg is om te gebruiken bij het monteren van bindingen.

Andere aanwijzingen dat je kijkt naar de Mondo Point en niet de grootte van de zool zou zijn als het lijkt op "270/275" of als het nummer op de onderkant van de schoen staat.

De grootte van de zool zal nooit op de onderkant van de schoen worden geschreven.

Als je overal hebt gekeken en toch je zoolmaat niet kunt vinden, is het ook acceptabel om langs de onderkant van de laars te meten, van de teen tot de achterkant van de hiel - let er wel op dat je in millimeters meet!

 

Zolenlengte ≠ Mondopoint maat

De Mondopoint maat is de generieke maat die door elke fabrikant wordt gebruikt.
Zie het als een maat, zoals bijvoorbeeld een "maat 11".
De lengte van de zool van de laars is de letterlijke lengte van de teen tot de hiel van de laars, gemeten in millimeters. Het is heel goed mogelijk en heel gebruikelijk voor laarzen met dezelfde Mondo-steek om verschillende lengtes van de laarszool te hebben.

 

Omdat skibindingen nauwkeurig moeten worden gemonteerd, is het van cruciaal belang dat ze worden gemonteerd met de zoollengte,
en niet met de Mondopoint maat.

 

 

Afstelling gebeurd bij ons op de meest veilige manier. 

Heeft u zelf geen ski-schoenen, of gaat u ski- schoenen kopen of huren, laat de binding dan door de speciaalzaak instellen, echt heel belangrijk

 

Tip: Nu in de Google Play Store, lees voor gebruik wel alles even goed door

Ski Binding DIN Calculator