Snowblades, de voordelen tegenover een normale ski

 

 

 


Snowblades met skibinding

In het kort de belangrijkste eigenschappen van Snowblades:

Hoe korter, hoe wendbaarder. Hoe langer, hoe stabieler, dit merkt u vooral op hoge snelheid

 

Snowblades, ook wel bekend als Big-Foots of short skis, zijn kortere ski's die meestal variëren in lengte van ongeveer 75 cm tot 130 cm. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele ski's, maar het is belangrijk op te merken dat ze niet voor iedereen geschikt zijn en dat hun geschiktheid afhangt van persoonlijke voorkeuren en vaardigheden.

Hier zijn enkele voordelen van Snowblades:

 

  1. Wendbaarheid: Snowblades zijn extreem wendbaar vanwege hun korte lengte. Dit maakt ze gemakkelijker te draaien en manoeuvreren, vooral in krappe bochten en op smalle pistes. Beginners vinden dit vaak minder intimiderend dan de langere traditionele ski's.

  2. Gemakkelijk te leren: Snowblades kunnen gemakkelijker te leren zijn dan traditionele ski's, vooral voor beginners. Ze vereisen over het algemeen minder technische vaardigheden en bieden een snellere leercurve. Dit kan mensen aanmoedigen om sneller plezier te hebben op de piste.

  3. Veelzijdigheid: Snowblades zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt op verschillende soorten terrein, waaronder geprepareerde pistes, terreinparken en off-piste omstandigheden. Ze zijn handig voor skiërs die graag experimenteren met verschillende stijlen van skiën.

  4. Portabiliteit: Door hun compacte formaat zijn Snowblades gemakkelijker te dragen en op te bergen dan traditionele ski's. Dit maakt ze handig voor reizigers die geen grote ski-uitrusting willen meenemen.

  5. Lichtgewicht: Snowblades zijn meestal lichter dan traditionele ski's, wat betekent dat ze minder inspanning vergen om te dragen en te manoeuvreren.

  6. Snelle bochten: Als je van snelle, scherpe bochten houdt, kunnen Snowblades een goede keuze zijn. Hun wendbaarheid maakt het gemakkelijker om snelheid te behouden in bochten.

 

Het is echter belangrijk op te merken dat Snowblades enkele nadelen hebben, waaronder minder stabiliteit bij hoge snelheden en minder drijfvermogen in diepe poedersneeuw. Bovendien zijn ze mogelijk niet geschikt voor zeer ervaren skiërs die op zoek zijn naar snelheid en uitdaging.

Of Snowblades geschikt zijn voor jou, hangt af van je individuele voorkeuren en vaardigheden op de piste. Het kan nuttig zijn om ze uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

 

 

Neem eventueel vooraf contact met ons op, om te overleggen wat bij je past.

 

 

 

Snowblades, Big-Foots, nu online kopen bij Funblades te Zeist