Keuzehulp voor aankoop Snowblades

 

Welke lengte bij u past hangt van verschillende factoren af.

Ik ga hier proberen simpel advies geven welke Snowblades het beste bij je passen

Allereerst, wij verkopen alleen  Snowblades met skibinding, stabiele wendbare blades.

De Snowblades met clipbinding verkopen wij niet meer, deze komen niet los bij een val !!
Dat kan vervelende blessures veroorzaken !

Wil je deze toch kopen, kijk dan bij een concurrent, maar wees bewust van de risico's.

Bovendien worden in sommige gebieden deze blades niet toegestaan, en wordt je bij de lift gewoon weggestuurd 

 

Je bent beginner, of wilt gewoon rustig ontspannen Skiën

Hoe korter de snowblades, hoe wendbaarder en daarom hoe ontspannender en makkelijker te skiën.

Dan is de 99cm vaak de beste keuze, geen gedoe dat de voorkanten op elkaar komen, makkelijk te sturen en te remmen, net als een schaats, gewoon dwars zetten.

Snowblades 99cm

Sportieve Snowblades

Je bent een goede skiër, wil graag sportief en op hoge snelheid skiën
Stabiliteit is heel belangrijk bij de sportieve skiër

 

 

Je wilt gewoon de beste Snowblades waarmee je plankgas de berg af kan.
De beste en kortste blijft nog steeds de Snowblades Head Razzle Dazzle van 94 cm, de Elan Freeline, ook hele goede
Ook de wat langere van 130 cm, zeer stabiel, sportief, en toch nog heel wendbaar

 

 


Wilt u gewoon rustig, ontspannen naar beneden Skiën dan blijven de 99 cm de meest geschikte Snowblades.

In het kort de belangrijkste eigenschappen van Snowblades en Funcarvers:

Hoe korter, hoe wendbaarder.
Hoe langer, hoe stabieler, dit merkt u vooral op hoge snelheid.

 

Bij het kiezen van goede snowblades zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het selecteren van snowblades die bij jouw behoeften en vaardigheden passen:

Lengte: De lengte van snowblades is een belangrijke overweging. Over het algemeen geldt dat kortere snowblades wendbaarder en speelser zijn, terwijl langere snowblades meer stabiliteit en controle bieden op hogere snelheden. Voor beginners en skiërs die op zoek zijn naar een speelse ervaring, kunnen kortere snowblades (meestal tussen 75cm en 100cm) een goede keuze zijn. Voor meer ervaren skiërs die op zoek zijn naar snelheid en stabiliteit, kunnen langere snowblades (vaak tussen 100cm en 120cm) passender zijn.

Bindings: Zorg ervoor dat de snowblades die je kiest stevige en goed passende bindingen hebben. Dit is essentieel voor de veiligheid en controle tijdens het skiën. Aangezien snowblades korter zijn dan traditionele ski's, is een goede binding essentieel om ervoor te zorgen dat je voeten stevig vastzitten en dat je de juiste ondersteuning en stabiliteit krijgt.

Materiaal en constructie: Let op de materialen waaruit de snowblades zijn gemaakt. Kwalitatieve snowblades zijn meestal vervaardigd met duurzame materialen zoals een stevige houten kern met versterkingen van metaal of composietmaterialen. Hoogwaardige snowblades zullen ook beschikken over goede kanten en een stevige bovenlaag om duurzaamheid en prestaties te garanderen.

Flexibiliteit en stijfheid: De flexibiliteit en stijfheid van snowblades spelen een rol in hun prestaties op verschillende terreinen. Zachtere snowblades bieden meer vergevingsgezindheid en kunnen prettiger zijn voor beginners, terwijl stijvere snowblades meer controle en responsiviteit bieden, vooral bij hogere snelheden en agressiever skiën.

Gewicht en grootte: Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen gewicht en grootte bij het kiezen van snowblades. Zwaardere skiërs hebben over het algemeen snowblades nodig met een stevigere constructie en stijvere flex om de juiste ondersteuning te bieden, terwijl lichtere skiërs mogelijk beter af zijn met lichtere en meer vergevingsgezinde snowblades.

Naast deze tips is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij een funnlad4s.nl, of ervaren skiërs die bekend zijn met het gebruik van snowblades. Zij kunnen je helpen bij het vinden van snowblades die passen bij jouw specifieke behoeften en vaardigheden. Uiteindelijk is het belangrijk om te investeren in snowblades van goede kwaliteit die je de juiste combinatie van prestaties, controle en plezier bieden op de piste.