Gaspo Snowblades

Snowblades gemaakt bij  Völkl Ski International

Völkl is een Oostenrijks merk, die nog op traditionele wijze ski`s en Snowblades produceert, ofwel met een houten kern !!

 

Onze 99cm en 125 model Wolf,  worden geproduceerd bij Volkl

 

Volkl is een bekend merk dat al meer dan 95 jaar bestaat en is opgericht in 1923 in Straubing, Duitsland.

 


Het merk begon als een kleine houtbewerkingswerkplaats en was gespecialiseerd in het maken van houten ski's en sleetjes. In de loop der jaren groeide Volkl uit tot een gerenommeerd bedrijf in de wintersportindustrie, vooral bekend om zijn ski's van hoge kwaliteit.

 

In de jaren 50 bracht Volkl zijn eerste metalen ski uit, wat destijds een innovatie was. Deze ski's waren steviger en duurzamer dan de traditionele houten ski's en werden al snel populair bij skiërs van alle niveaus. Het succes van de metalen ski's hielp Volkl om wereldwijd erkenning te krijgen als een toonaangevend skimerk.

In de jaren 60 en 70 bleef Volkl innoveren en experimenteren met nieuwe materialen en constructiemethoden. Ze introduceerden onder andere fiberglas en kunststoffen in hun ski's, waardoor ze lichter en nog responsiever werden. Deze vooruitgang in technologie zorgde ervoor dat Volkl-ski's zeer gewild waren bij zowel professionele skiërs als enthousiaste wintersportliefhebbers.

Tijdens de jaren 80 en 90 bleef Volkl groeien en uitbreiden op de internationale markt. Het bedrijf werkte samen met professionele skiërs om hoogwaardige wedstrijdski's te ontwikkelen, waardoor het merk synoniem werd met topprestaties op de piste. Volkl-ski's waren te zien in vele skikampioenschappen en Olympische Spelen, waar ze keer op keer indruk maakten.

In de 21e eeuw blijft Volkl innoveren en nieuwe technologieën gebruiken om hun ski's te verbeteren. Ze bieden nu een breed scala aan ski's, variërend van all-mountain ski's tot freeride en freestyle ski's, waardoor ze aan de behoeften van verschillende skiërs kunnen voldoen.

Volkl heeft altijd vastgehouden aan zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap, en dit heeft hen geholpen om een sterke positie te behouden in de wintersportindustrie. Het merk blijft een favoriet bij skiërs van over de hele wereld en zal ongetwijfeld blijven bijdragen aan de evolutie van de wintersport voor vele jaren in de toekomst.

 

 

 

 

Snowblades, Big-Foots, nu online kopen bij Funblades te Zeist