Alles op voorraad, gratis verzending !

Home » Corona regels 2022

Regels 2022 voor Oostenrijk:

 

 

Nieuws Coronavirus wintersport 2022

Via Wintersportlive.nl

https://www.wintersportlive.nl/magazine/op-wintersport/inreisregels-voor-ooostenrijk-vanaf-maandag-versoepeld/item9207

 

Vanaf  maandag, 24 januari 2022, gelden er enkele versoepelingen om Oostenrijk in te mogen reizen voor o.a. de Nederlandse reizigers. Meerdere landen lijken versoepelingen te gaan doorvoeren en Oostenrijk gaat mee in deze trend. Vooral voor mensen zonder booster is de nieuwe regel gunstig.

Maar ook wanneer je wel een booster hebt na 2 vaccinaties vallen de nieuwe maatregelen gunstig uit.

Wat verandert er precies?

Gisteravond is bekend geworden dat de 14 "Omikron-landen" verwijderd worden van de lijst met virusvariantgebieden die Oostenrijk tot nu toe hanteerde. Dit zijn tien Zuid-Afrikaanse landen plus Denemarken, Nederland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Dit betekent dat gevaccineerden zonder voorwaarden Oostenrijk van over de hele wereld kunnen binnenkomen.

De reden voor de versoepeling is dat Omikron nu de overheersende virusvariant is in Oostenrijk. Dit betekent dat Oostenrijk alleen gevaccineerde of herstelde mensen in het land toelaat die ook een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Iedereen die al zijn derde vaccinatie heeft gehad, hoeft zich niet te laten testen.

Kort gezegd houdt dit het volgende in:

  • 2 x Gevacinneerd + Booster = geen PCR test meer nodig om Oostenrijk binnen te reizen.

  • 2 x Gevaccineerd + PCR test = geen booster meer nodig om Oostenrijk binnen te reizen.

Voldoe je niet aan 1 van bovenstaande eisen, dan geldt nog steeds de 5 dagen quarantaineplicht.

Op bovenstaande zijn meerdere uitzonderingen van toepassingen. Denk hierbij aan mensen die recent gevaccineerd zijn of mensen die een medische Non-covid verklaring nodig hebben of voor mensen met een Janssen Vaccinatie. Voor alle mogelijke scenario's raden wij je aan om de website van het Oostenrijks Verkeersbureau in Nederland in de gaten te houden:

www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie/alles-over-jouw-heenreis-naar-oostenrijk

Op deze pagina vind je alle informatie terig over jouw reis naar Oostenrijk.

Beperking geldigheid vaccinatie in Oostenrijk vanaf 1 februari 2022

In Oostenrijk blijft de 2G-regel (volledig gevaccineerd of genezen) van kracht

Vanaf 1 februari wordt de geldigheidsduur van de dubbele vaccinatie teruggebracht naar 180 dagen. De boostervaccinatie blijft wel 270 dagen geldig. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf de dag van vaccinatie. De geldigheid van een herstelbewijs blijft 180 dagen.

Geldige certificaten

Oostenrijk accepteert de zg. ‘groene pas‘ van de EU. Ook de papieren vaccinatie- en herstelbewijzen worden als toegangsbewijs geaccepteerd, mits deze door officiële autoriteiten of een arts in het Duits of Engels zijn opgesteld.

 

 

Via skiinformatie.nl/

 

DO 6-1-2022

De bondskanselier kondigde in de persconferentie de nieuwe coronamaatregelen aan. Of eigenlijk aangepaste coronamaatregelen voor Oostenrijk, want veel nieuws is het niet. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

  • Er geldt vanaf dinsdag 11 januari een controleplicht in de winkels. Dat wil zeggen dat winkeliers hun klanten moeten controleren of ze voldoen aan de 2-G-regel. Doen ze dit niet en worden ze betrapt, dan kan hun winkel gesloten worden.
  • Er geldt vanaf dinsdag 11 januari een FFP2-mondkapjesplicht in het openbaar, op alle plekken waar geen 2 meter afstand gehouden kan worden. Ook hier wordt strenger op gecontroleerd. Daarnaast kunnen deelstaten op drukke plekken een extra mondkapjesplicht invoeren.
  • Als je drie keer gevaccineerd bent of alle betrokken personen hebben een FFP2-mondkapje gedragen op moment van contact, hoef je niet meer in quarantaine.
  • De quarantaineplicht wordt vanaf zaterdag 8 januari verkort. Alle contactpersonen kunnen op dag 5 naar buiten, mits ze negatief getest zijn met een PCR-test.
  • Mensen die positief testen kunnen vanaf dag 5 met een negatieve test weer uit quarantaine.
  • Je coronabewijs is vanaf 1 februari nog maar 6 maanden geldig.

 

DO 23-12-21 | 21.00 uur: De Italiaanse regering verplicht het dragen van een mondkapje op straat. Wanneer de mondkapjesplicht in de buitenlucht daadwerkelijk ingaat, werd niet gezegd door de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza.

WO 22-12-21 | 14.45 uur: Oostenrijk heeft Nederland op de virusvariantenlijst gezet. Dat houdt in dat niet-geboosterde personen vanaf 25 december verplicht 10 dagen in quarantaine moeten bij het inreizen. Mensen die de boosterprik wel al gehad hebben, moeten tevens een negatief PCR-testresultaat kunnen overleggen.

 

ZA 18-12-21 | 20.00 uur: Zwitserland heeft de inreis regels voor gevaccineerde en genezen personen versoepeld. Vanaf maandag 20 december hebben zij enkel nog één negatieve test nodig om het land binnen te komen. Eerder waren dit er twee: een bij het inreizen en een tweede tussen vier en zeven dagen na inreizen. Voor ongevaccineerde die niet recent genezen zijn, blijft de tweede test nodig. Verder zijn juist andere maatregelen in het land aangescherpt. Zo geldt er een 2-G regel voor restaurants en 2G+ voor bijvoorbeeld discotheken.

 

ZA 18-12-21 | 19.10 uur: Nederland gaat weer in lockdown, maar een wintersport blijft mogelijk. Rutte: “Als je op vakantie gaat, houd je je aan de regels die gelden in dat land.”